Workshop ‘Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen’

Tijdens de workshop leer je om:
* je grenzen op tijd te voelen
* er beter mee om te gaan als er over je grenzen heen wordt gegaan
* zodat je meer gaat vertrouwen op jezelf
* en zelfverzekerd je grenzen kunt bewaken en aangeven

De workshop is erop gericht om je waardevolle inzichten mee te geven over grenzen middels mBit (multiple brain integration techniek) en paardencoaching. Onderstaande prachtige referentie van de deelnemers van de workshop van 24 april en 13 juni jl:

Zondag 13 juni 2022 heb ik deelgenomen aan de training ‘Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen’. Paardencoaching en MBIT methodiek maakten onderdeel uit van de training. De dag begon met een warm welkom door trainers Miranda Laurant en Esther van Oorspronk op een prachtige plek op de Veluwe. Tijdens deze training heb ik inzichten gekregen over de verschillende breinen (hoofd, hart en buik) in mijn lichaam. Ieder met zijn eigen boodschap, die niet altijd congruent zijn aan elkaar. En wat voor invloed dat heeft op mijn gedrag als het gaat om het (h)erkennen van grenzen. Met behulp van een oefening met een grenzensteller heb ik geleerd dat het voor een ander niet altijd (op tijd) zichtbaar is wanneer ik mijn grens aangeef. Samen met Miranda heb ik gekeken naar wat heb ik nodig om dit wel tijdig en duidelijk te kunnen. Dat werd bevestigd op het moment dat ik door Esther gecoacht werd in het contact komen/zijn met het paard Milly. Door de verbinding met de ander te zoeken en krijgen voel ik mij sterker in het erkennen van grenzen en uitspreken ervan. Het was een mooie dag die met een heerlijke lunch werd afgesloten.
Miranda en Esther begeleiden/coachen vanuit een authentieke manier, die veiligheid schept. Vanuit mooie vragen stimuleren ze om uit het oordeel (hoofd) te gaan en in je lijf te voelen. Dat geeft mooie boodschappen/inzichten: “Ik mag mezelf toestemming geven om in verbinding mijn grenzen aan te geven. Ik kan mijn gevoel van angst nu omzetten naar vertrouwen. Daardoor kan ik daadkrachtig mijn grenzen aangeven, waarbij ik ook in verbinding met de ander blijf. ~Saskia

“Mijn belangrijkste inzicht van deze workshop is dat ik bij het stellen van grenzen meer mag luisteren naar mijn lichaam, mijn hart en mijn buik en soms wat minder naar mijn hoofd. Ik heb geleerd dat het helpt om te letten om mijn ademhaling. Het heeft me meer rust in mijn hoofd gegeven. Ik zou de workshop zeker aanraden bij collega’s, vrienden en kennissen. De oefeningen boden me ruimte om te ontdekken dat ik mag toegeven wat mijn grenzen zijn. De workshop geef ik een 8!” ~ Marjon

“Ik vond het een waardevolle workshop, waar verschillende oefeningen werden ingezet om te ervaren waar mijn grenzen liggen. De oefeningen zijn praktisch en geven direct inzicht en handvatten om mijn grenzen te stellen. Ik heb geleerd om de tijd te nemen en daarbij te voelen welke signalen mijn lichaam mij geeft. Ik besef nu dat het goed is om echt de tijd te nemen om grenzen te stellen en dat ik daarvoor soms een stapje terug mag zetten. Ik merkte dat dit gewoon kan en mag. Dat voelt goed.” ~Wendy

“De workshop heeft mij mooie inzichten gegeven en ik zou deze dan ook zeker aanbevelen als je een uitdaging ervaart met het herkennen van je grenzen. Door de oefeningen ben ik nu beter in staat om mijn grenzen aan te voelen en ook om ze te accepteren. Ik kan me meer overgeven aan de situatie en heb geleerd om los te laten. Dit geeft een rustiger gevoel in mijn lichaam. Ik geef deze workshop een 9!” ~Rory

Nieuwe data:
Zondag 22 januari 2023

Locatie: Horstweg in Loenen (Gld)
Tijd: 9.00 tot ca 13.00 uur, incl lunch
Investering: €77,- (excl btw)