Instructie

Demonstratie van TAKT Academy op Equiday 2021 met Lente

Ben je op zoek naar een TAKT-instructeur die je verder kan helpen met het technisch correct trainen van je paard én het versterken van de band met je paard? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik heb zelf dressuurervaring tot in het Z en ervaring met het trainen van paarden in revalidatie. In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan de verticale balans, zodat je paard op een natuurlijke wijze gaat nageven. Samen bepalen we bij de start van iedere les waar jullie op dat moment aan toe zijn. Ontspanning tijdens de training en open contact tussen jou en je paard vind ik heel belangrijk. De methode klassieke dressuur van TAKT Academy past bij mij. Het fijne gevoel dat het écht klopt, maakt me elke keer weer blij.

Heb je belangstelling? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking of proefles!

Contact
Esthervanoorspronk@gmail.com
06-57632984

Locatie
Loenen Veluwe
Reisafstand voor 1 les max 30 km enkele reis

Meer over mij als instructeur

Als klein meisje stond ik al aan de bak rand van de Loenermarkruiters te kijken. Het liefst bracht ik al mijn tijd door bij de paarden. Als 12 jarige reed ik Z-dressuur bij de pony’s. De overstap naar een paard, lesgeven en daarna werken op een Olympische dressuurstal waren het vervolg. Maar na 1,5 jaar heb ik de keuze gemaakt paarden als hobby te houden en een studie bewegingswetenschappen en bedrijfskunde te doen.

In 2019 heb ik mijn paard Lente als 3,5-jarige merrie gekocht. Met haar wilde ik een goede start maken en ben zo bij TAKT Academy in Empe terecht gekomen. In de maanden intensieve trainingen van Lente door Mireille den Hoed, om Lente na een blessure weer een gezond bewegingspatroon aan te leren, heb ik uren aan de bakrand gestaan en steeds beter leren kijken en zien wat er gebeurt. Maar ik heb ook zelf ervaren wat je allemaal kunt doen om de balans van je paard te verbeteren, zowel aan de hand als onder het zadel.
De methode klassieke dressuur van TAKT Academy spreekt me enorm aan. Het fijne gevoel dat het écht klopt, maakt me elke keer weer blij.

Het goede gevoel van balans, rust en vertrouwen met paarden zijn cadeautjes om te ervaren. De onderbouwing van deze trainingsmethode vond ik in de opleiding Leergang Technisch Training Niveau 3 en 4 bij TAKT Academy. En aangevuld met de waardevolle tools vanuit de Eponaquest ervaringsgericht leren met paarden, ben ik een breed opgeleide instructeur die zo wel ruiter als paard goed kan begeleiden bij het realiseren van hun doelen.

Reacties van lesklanten

Jolien:
“Door de begeleiding van Esther is mijn zelfvertrouwen en flexibiliteit in de training van mijn paard enorm toegenomen. Esther stelt op het juiste moment een vraag en is super creatief in het verzinnen van een nieuwe ingang in de training. En dat is precies wat ik nodig heb in de samenwerking met mijn paard! “

Lydia:
Wat een ervaringen tijdens de les🙏❤️🐎door de lessen van Esther leer ik mijzelf steeds beter kennen en doordat Jolie zo mega gevoelig is leer ik door deze lessen steeds meer naar mijn gevoel te gaan en volledig op Jolie te gaan vertrouwen 🙏❤️🐎samen komen we hierdoor in balans en gaan in ontspanning door de baan.

Wat een gevoel 🙏

Wat een dankbaarheid ❤️🐎

Esther is paardencoach en heeft mij enorm geholpen met mijn angsten voor de paarden er zijn weinig paardencoaches met zoveel kennis en kunde,alles wat zij doet heeft een gedegen achtergrond

En daarbij is zij ook nog eens instructeur van de TAKT Academy deze combinatie is werkelijk mega goed

Het geeft mij zoveel vertrouwen in de toekomst met Jolie en straks Lize🙏❤️🐎