Over

Als delen één geheel worden… ratio en gevoel, passie en werk, liefde en leven.
Toen ik 12, 20 en 26 was, koos ik voor verdere ontwikkeling van mijn ratio: het Gymnasium, Bewegingswetenschappen en Bedrijfskunde. Toen ik 18, 30 en 33 was koos ik voor mijn gevoel: werken bij een Olympische dressuurstal, mijn eigen paard kopen en een maand sabbatical in Amerika. Maar als ik koos voor het één, miste ik het ander; toen ik in de paarden werkte, dacht ik mijn passie te volgen maar kwam er achter dat dit niet de manier was waarop ik mijn leven in wilde richten. Na een besluit de paarden als hobby te hebben en in een baan andere uitdaging te zoeken, bleven de paarden steeds weer trekken en de drang om mijn hart te volgen en daarnaar te leven werd steeds groter. Maar hoe breng je ogenschijnlijk contrasten samen?

Contrast of complementair…
Terugkijkend op mijn opleidingen zie ik vooral hoe vakken elkaar aanvullen. Geen optimale sportprestatie of flow zonder dat alles klopt: fysiek, mentaal, management. En ook bij bedrijfskunde vullen marketing, sales, finance en leiderschap elkaar aan om tot succes te komen. Gedurende mijn opleidingen heb ik parallel stappen gezet voor persoonlijke en interpersoonlijke ontwikkeling als NLP, Belbin en heart leadership: hoe leer je beter communiceren, hoe leer je jezelf en de ander beter begrijpen, welke leiderschapsvaardigheden moet je oefenen om je hart te volgen? Maar met deze kennis en ervaring op zak, voelde ik nog steeds een contrast tussen mijn werk en mijn passie.

Van verlangen naar concretisering…
2 jaar geleden schreef ik op een voorstel kaartje op mijn werk dat ik graag meer zou willen doen met “buiten spelen met mijn paard”. Een paar maanden later volgde ik in Arizona 3 workshops coaching met paarden bij Linda Kohanov. Ondanks dat ik sinds mijn 1e levensjaar niet bij paarden weg te slaan was, ging er een wereld voor me open: een methode waarin ratio en gevoel samen komen, waar passie en werk samengaan en een mogelijkheid waarop ik dit met liefde in mijn leven kan inrichten.

Coachsessies met paarden hebben mij unieke ervaringen in het moment gegeven: bewustwording in het moment en vertrouwen om daarnaar te handelen. Of het respecteren van mijn grens is, de waarde van een emotie erkennen of leren een authentieke relatie aan te gaan. De subtiele verschillen worden het nieuwe gewoon en een nieuwe wereld van bewustwording, leercurves, persoonlijke leiderschapsvaardigheden en onderlinge relaties blijven zich ontvouwen. Een eindeloze kans om te blijven leren, blijven groeien naar meer authenticiteit en kwaliteit van leven door mijn hart te volgen.

Als sensitieve gecertificeerde paardencoach met bedrijfskundige universitaire opleiding kan ik met een scherpe analytische blik, de brug slaan tussen ratio en gevoel en begeleiden bij de vertaling naar doel- en resultaatgerichte acties die leiden tot vaardigheden om authentieker te leven. En dat gun ik iedereen: een authentieke verbinding met jezelf en met anderen waardoor je je hart volgt in werk en privé leven.

Opleidingen en certificeringen
Level 1, 2 en 3 Ervaringsgericht leren met paarden – Medice Horse Way
16 PF (16 persoonlijkheidsfactoren) – UPD
Belbin Teamrol accreditatie – Belbin Nederland
NLP Practitioner – Licht en De Boer
Black Belt Lean – UPD
Heart Leadership – Petra Brussen
Master Bedrijfskunde – Nyenrode Business University
Master Human Movement Science – Vrije Universiteit Amsterdam